Judit
2 °C
7 °C

Ködfoltos autópályák

MTI
2002.01.23. 08:41
Az országban általában vizes és nedves az utak burkolata, a gyorsforgalmi utakon sok helyen ködfoltok zavarják a forgalmat. Ködre, ködfoltokra minden autóúton, autópályán számítani lehet, főként az M1-esen, Bicske és Győr között, az M3-ason és az M7-esen végig, valamint az M0-ás nagy részén. Ezeken a helyeken a látótávolság még a 100 métert is alig éri el. Hasonló a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Komárom-Esztergom megye nagy részén is. A Dunakanyarban, továbbá a Dunántúlon, Sárvár és Csorna térségében is sűrű a párásság, a látótávolság 100 és 300 méter között mozog. Budapesten a páralecsapódás és ködszitálás miatt elsősorban a külső kerületek útjain kell fokozott óvatossággal közlekedni a járművek vezetőinek.

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is tavasziasan enyhe idő várható, a felmelegedés délután elérheti a 10 fokot. Északkeleten tartós marad a köd, ám másutt gyakran kisüt a nap, és számottevő csapadék sehol sem várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?