Aliz
6 °C
14 °C

Sértődött robbantó

Népszabadság
2002.01.24. 08:14
A kereskedelemben szabadon beszerezhető vegyszerekből összeállított robbanóeleggyel sebesítette meg önmagát egy budapesti közért árufeltöltője - tudta meg a Népszabadság. A 24 éves J. János vegyszerrel töltött üveget helyezett el munkahelyén, egy fővárosi közértben az üdítőitalok polcára, az üvegben lejátszódó vegyi folyamat azonban még a kezében szétvetette a palackot, és súlyosan megsebesítette az árufeltöltőt.

A BRFK nyomozó főosztályának szervezett bűnözés elleni osztálya súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indított az önmagát megsebesítő férfi ellen. A rendőrség illetékesei ezt a napilapnak azzal indokolták, hogy amennyiben az eredetileg gyógyszert tartalmazó üvegben megindult vegyi folyamatok nem repítették volna szét a "házilagos készítésű bombát" J. kezében, hanem az üdítős palackok között következett volna be a robbanás, a közért közelben tartózkodó vásárlóit a szétrepülő szilánkok minden bizonnyal súlyosan megsebesítették volna. Hivatalosan meg nem erősített rendőrségi értesülések szerint J. azért kezdett veszélyes kémiai kísérletekbe a közértben, mert sértve érezte magát, amiért korábbi munkahelyéről, egy másik élelmiszerboltból, áthelyezték. J. János szabadlábon védekezhet, miközben ellene a BRFK vizsgálati főosztálya folytatja az eljárást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?