Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrök is segítették az izomerősítő szer csempészetét

Népszabadság
2002.01.28. 08:05
Három tonna csempészett izomerősítő készítményt talált az osztrák rendőrség bécsi és tullni - raktárnak használt - lakásokban, miután egy postás bejelentése alapján már hetek óta figyelemmel kísért gyanús címre küldött csomagokat - értesült a Népszabadság. Negyvenhárom, összesen 800 kg súlyú küldeményt elkoboztak, és felbontásukkor kiderült, hogy azokban anabolika volt, tabletta és ampulla formában.

Az alsó-ausztriai Tulln térségében a nyomozók a bécsi rendőrkommandó két tagját megfigyelték, amint összesen 16 csempészfuvart segítenek át Csehországba és onnan vissza Ausztriába. A két rendőrt felfüggesztették a szolgálatból. Egyelőre annyit tudni, hogy az Ausztriának és több más EU-országnak szánt tiltott izomerősítő készítmények Dél-Amerikából, Ázsiából és az egykori keleti tömb országaiból származnak. A lakások egyikében néhány illegálisan Ausztriában tartózkodó nő a készítményeket eredeti dobozukból átcsomagolva EU-címkével látta el. A hatalmas mennyiségű készítmény értéke meghaladja a 2 millió eurót. A nemzetközi csempészbanda EU-országokban és a volt keleti tömbben tevékenykedik, az osztrák rendőrség feltételezése szerint a főszervező egy német férfi, akit Bécsben le is tartóztattak. Egyelőre nem tudni, hogy a vevők - Spanyolországtól Svédországig - elsősorban a fitnesz-klubokban, vagy a preparátumokat az állattenyésztésben használják-e. Ausztriában néhány hónapja éppen az ilyen szerek alkalmazása miatt robbant ki húsbotrány: az izomerősítőt akkor sertéstenyésztők használták a jószág gyorsabb gyarapodása érdekében.