Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kitiltják a tévéseket a körmendi gyermekgyilkosság tárgyalásáról

MTI
2002.01.28. 13:54
A Legfelsőbb Bíróság (LB) korlátozza a körmendi gyermekgyilkosság ügyében tartandó másodfokú büntetőper nyilvánosságát, amennyiben az LB-n keddre és szerdára kitűzött tárgyaláson nem készíthetők film- és fényképfelvételek, csupán az írott sajtó képviselői vehetnek részt. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese hétfőn közölte az MTI-vel: a korlátozást az LB ügyben eljáró bírói tanácsának elnöke rendelte el, részben a vádlott korábbi tárgyalásokon bekövetkezett sorozatos rosszullétei, részben pedig az állapotának kivizsgálására kirendelt orvos szakértő véleménye nyomán. Az orvosszakértői vélemény szerint Tánczos Gábor vádlottnak a tárgyalások elhalasztását eredményező sorozatos rosszulléteihez hozzájárulhatott a fotósok, tévések tárgyalásokon való részvétele, tevékenysége.

Az LB elnökhelyettese elmondta: a tanácselnök rendelkezése szerint a Tánczos-per során film- és fényképfelvételek készítésére csak a tárgyalásokat megelőző percekben van lehetőség, a megnyitást követően azonban már csak az újságírók tartózkodhatnak a tárgyalóteremben. Az LB elnökhelyettese megjegyezte: az igazságszolgáltatás és a tárgyalótermek nyilvánosságának effajta korlátozása egyáltalán nem szokatlan a nemzetközi gyakorlatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?