Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Jogerősen életfogytiglan és 25 év a győri gyilkosoknak

MTI
2002.01.29. 18:14
Enyhítette, harmincról 25 év fegyházbüntetésre csökkentette a Legfelsőbb Bíróság (LB) kedden meghozott jogerős ítéletében Gurdonné Rica Éva büntetését, akit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mint felbujtót találtak bűnösnek.

A másod fokon eljáró bíróság ugyanakkor helyben hagyta a másodrendű vádlott, Horváth Miklós életfogytig tartó fegyházbüntetését, akit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádoltak. A tényállás szerint Gurdonék házassága megromlott, az asszony képtelen volt elfogadni férje hűtlenségét és azt, hogy Gurdon Péter barátnője gyermeket vár, de tartott attól is, hogy rosszabb anyagi helyzetbe kerül a válás után.

Így jutott Gurdonné arra az elhatározásra, hogy bérgyilkost fogad, és megöleti férjét. A 27 éves Horváth Miklós félmillió forintért, és egy 600 négyszögöles telekért vállalta el a feladatot.

A 47 éves vállalkozót 1999. január 11-én Győr belvárosában lőtte le az erre a célra vásárolt Skorpió típusú géppisztollyal Horváth Miklós. A kilenc golyó akkor érte az áldozatot, amikor éppen beült Mecedes személygépkocsijába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!