Jolán
2 °C
4 °C

Halott csecsemőt mostak ki egy angol kórházban

MTI
2002.01.30. 17:03
Egy londoni kórházban a hűtő helyett a szennyesládába tették egy koraszülött csecsemő holttestét, amit később a piszkos ágyneműkkel együtt kimostak az ipari mosodában. Az eset tavaly novemberben történt a dél-londoni Sidcup Queen Mary kórházában, ahol a férfi élettársa terhességének 23. hetében megszülte kisfiát. Az alig 500 gramm súlyú gyermek életéért az orvosok egy órát küzdöttek, de nem tudták életben tartani a piciny fiút. A holttestet a halottasházba küldték.

Egy hónappal később a kórháztól 20 kilométerre fekvő mosoda munkásai a kimosott ágyruhák ellenőrzésekor egy halott csecsemő holttestére bukkantak. Hosszas rendőrségi nyomozás állapította meg a halott baba kilétét. Az intézmény vezetői szerdán megbocsáthatatlannak nevezték az esetet, és bocsánatot kértek a családtól. A vétkes kórházi munkást felfüggesztették állásából. Mint magyarázta, a mosodába szánt ládákat és a hűtőládát egymás mellett tárolják, ez okozhatta a tévedést. Az apa kártérítést követel a kórháztól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?