Aliz
6 °C
14 °C

Közel 30 milliót lopott össze

MTI
2002.02.01. 09:27
Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki tavaly március és december között harminc betörést hajtott végre Debrecen előkelő negyedében, a Nagyerdő lakásaiban. Egyedül követte el cselekményeit.

A rabló jól ismerhette a környéket, mert minden "meglátogatott" lakásból gazdag zsákmánnyal távozott. Mindig ugyanabban az időszakban, hétvégeken, esténként, ugyanazokban az utcákban hajtotta végre akcióit. Napközben kifigyelte a kiszemelt lakásokat, majd sötétedés után lépett akcióba. Minden alkalommal ugyanazt a módszert alkalmazta: kővel bedobta a ház ablakát. Azon bemászva arany ékszereket, készpénzt, kisebb műszaki cikkeket magához véve távozott.

A bűncselekmények azonos időpontja, helyszíne és módszere lett a veszte. Hatvan rendőr és polgárőr lepte el a környéket, csalta kelepcébe a tolvajt. Az amúgy büntetett előéletű férfi mintegy 30 milliót rabolt össze. Jelenleg előzetes letartóztatásban várja büntetését. A bíróság minimum három évre büntetheti a többszörös visszaesőt, aki előző büntetését is betörések miatt kapta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?