Jolán
2 °C
4 °C

Bányaszerencsétlenség Kínában: 27 halott

MTI
2002.02.01. 12:49
Két bányaszerencsétlenségekben meghalt a héten 27 szénbányász Kínában, további nyolc pedig eltűnt. A hatóságok pénteki közlése szerint mindkét szerencsétlenséget a sújtólég okozta.

14 bányász halt meg abban a robbanásban, amely hétfőn történt a közép-kínai Hunan tartományban, Hengjang városban. Csütörtökön az ország délnyugati részén található Csungking város szénbányájában 13 bányász megfulladt, nyolcnak a sorsa ismeretlen - jelentette az AP. Kína szénbányáiban történik a világon a legtöbb halálos baleset, a tavalyi év első 11 hónapjában 5395 bányász halt meg az ázsiai országban.

A gyakori szerencsétlenségek oka a biztonsági előírások semmibevétele, különösen az illegálisan művelt magánbányákban. A kínai kormány több tízezer bányában megtiltotta a fejtést a botrányos munkavédelmi körülmények miatt. Helyi hatalmasságok, vagyonos újgazdagok és bűnszövetkezetek azonban gyakran fittyet hánynak a hivatalos tiltásnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?