Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Montenegró nem adja vissza a lopott autókat

MTI
2002.02.04. 14:18
A helyi rendőrség nem szolgáltatja vissza jogos tulajdonosaiknak a montenegrói országutakon futó lopott autókat, amelyek zöme állítólag Németországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról került a jugoszláv tagköztársaságba. Az Interpol nemrégiben benyújtott egy listát a montenegrói hatóságokhoz mintegy 200 lopott gépkocsiról, köztük számos luxuskategóriásról, és visszaadásukat követelte.

A rendőrség azonban nem foglalja le a szóban forgó autókat, mert "ezáltal olyan montenegrói polgárokat károsítana meg, akik jóhiszeműen vásároltak gépkocsikat, és azokról csak később derült ki, hogy lopottak" - hangzott el hétfőn a belügyminisztérium állásfoglalásában egy parlamenti kérdésre válaszolva.

A külföldi tulajdonosok kártérítése az ottani biztosítótársaságok feladata - szögezte le a továbbiakban a podgoricai belügyminisztérium. A dpa német hírügynökség nem hivatalos forrásból értesült az Interpol-listán visszakövetelt autók származási helyéről.