Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Félmilliós büntetésre ítéltek egy olasz vadászt

MTI
2002.02.15. 16:11
Ötszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Városi Bíróság azt az olasz vadászt, aki tavaly augusztusban fokozottan védett madarat, egy cigányrécét lőtt a szegedi Fehértavon; az ítélet nem jogerős. Az 55 éves Riccardo Santucci évek óta vadászott bérleti szerződéssel Magyarországon.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálata Győr-Moson-Sopron megyében 41 darab, nemzetközi szerződés hatálya alá tartozó élő madarat talált egy magyar állampolgár által vezetett autóban. A madarak - süvöltő madár, tengelic, erdei pinty, csóka, csíz - eredete ismeretlen. A magyar állampolgárságú sofőr ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek. A madarakat lefoglalták, majd átadták a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!