Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliós büntetésre ítéltek egy olasz vadászt

MTI
2002.02.15. 16:11
Ötszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Városi Bíróság azt az olasz vadászt, aki tavaly augusztusban fokozottan védett madarat, egy cigányrécét lőtt a szegedi Fehértavon; az ítélet nem jogerős. Az 55 éves Riccardo Santucci évek óta vadászott bérleti szerződéssel Magyarországon.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálata Győr-Moson-Sopron megyében 41 darab, nemzetközi szerződés hatálya alá tartozó élő madarat talált egy magyar állampolgár által vezetett autóban. A madarak - süvöltő madár, tengelic, erdei pinty, csóka, csíz - eredete ismeretlen. A magyar állampolgárságú sofőr ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek. A madarakat lefoglalták, majd átadták a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak.