Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Három halott ittas vezetés miatt

MTI
2002.02.20. 11:30
A Szegedi Városi Bíróságon szerdán megkezdődött egy 48 éves sándorfalvai férfi büntetőpere, akit azzal vádol az ügyészség, hogy tavaly júliusban ittas állapotban több ember halálához vezető közlekedési balesetet okozott Ópusztaszeren; a balesetben két gyermek és a nagymamájuk életét vesztette. A vádirat szerint Becsei Péter tavaly július 14-én este a Csongrád megyei Baksról tartott Sándorfalva irányába, amikor Ópusztaszer határában későn észlelte, hogy vele azonos irányban az úttest szélén egymás mögött kerékpárt tol egy nő és egy gyermek.

A vádlott a gyalogosokat megpillantva hirtelen balra rántotta a kormányt, és összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó autóval. A Trabantot vezető idős csongrádi férfi kiesett az autóból, a kocsi az ütközéstől kigyulladt, három utasa, a vezető felesége és szegedi unokáik, egy nyolcéves és egy tizenkét éves gyermek a tűzben életét vesztette. A vádirat szerint Becsei Péter vérében a vizsgálat 1,5-1,7 ezrelék alkoholszintet mutatott, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltságot jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?