Szilvia
5 °C
16 °C

Egymilliárdos csalás - svájci fogságban a gyanúsított

MTI
2002.02.20. 15:49
Svájci vizsgálati fogságba került az a középkorú nyíregyházi nő, akit egymilliárd forint összegű csalás elkövetésével gyanúsít a rendőrség - tájékoztatta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t. Közölte: a külföldre menekült gyanúsított ellen 2001 májusa óta van érvényben elfogatóparancs, s most a kiadatását is kezdeményezték az illetékes svájci hatóságoknál.

A rendőrség adatai szerint a nő huszonöt személyt csapott be, tőlük a gyermeke által örökölt svájci vagyon felszabadításának, vatikáni segélyek finanszírozásának, illetve közös vállalatok indításának indokával csalt ki nagy összegeket. A gyanúsított élettársa, aki az eddigi vizsgálat szerint közreműködött a bűncselekményben, december óta előzetes letartóztatásban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?