Ödön
1 °C
11 °C

130 gyereket molesztált az amerikai katolikus pap

MTI
2002.02.21. 20:09
A kiszabható legsúlyosabb büntetéssel, 10 év szabadságvesztéssel sújtott a bíróság egy immár kiközösített amerikai katolikus papot egy kisfiú szexuális zaklatása miatt.

A 66 éves John Geoghant azzal gyanúsítják, hogy 30 éves papi pályafutása alatt összesen legalább 130 gyermeket molesztált.

Sandra Hamlin bírónő indoklása szerint pedofil pap hivatali befolyásával visszaélve zaklatta a kiskorú fiúkat, és tetézi bűnét, hogy még ma sem tanúsít megbánását. A vádlott szenvtelen arccal hallgatta végig az ítélethozatalt. A férfi főleg hátrányos helyzetű gyermek közül válogatta áldozatait.

Az összes helyi kábeltévé által élőben közvetített per csak a jéghegy csúcsa az a bostoni egyházmegyét megrázkódtató, és az egész amerikai katolikus egyháznak ártó gyermekmolesztálási botránynak - mutatnak rá hírügynökségi jelentések.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?