Judit
2 °C
7 °C

Tíz év börtön 129 kiló heroinért

MTI
2002.02.22. 16:22
Tíz évi fegyházbüntetésre ítélt, valamint tíz évre kitiltott az országból egy török kamionsofőrt a Csongrád Megyei Bíróság, mert bizonyítottnak látta, hogy a vádlott csaknem 700 millió forint értékű heroin tartalmú anyagot akart átcsempészni az országon. A 46 éves Utku Seyfi kamionjával 2000 novemberében jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőn. Az úti okmányok szerint Törökországból szállított volna friss gyümölcsöt Düsseldorfba. A vámvizsgálat során derült ki, hogy a hűtő pótkocsiban lévő gyümölcsök között kábítószer van elrejtve.

A vádiratban azt rögzítették, hogy Bulgáriában megállt egy parkolóban, ott helyezték el a pótkocsiban a 233 csomagban lévő 129 kilogramm heroin tartalmú anyagot, amelynek a piaci értékét a szakértők 696 millió forintban állapították meg. A török férfit a makói bíróság korábban nem jogerősen tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztére ítélte, s végleg kitiltotta az országból. A Csongrád Megyei Bíróság az előzetes letartóztatásban lévő vádlott fegyházbüntetését helybenhagyta, kitiltását viszont tíz évre mérsékelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?