Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamarosan kapható az EU-ban a fogamzásgátló tapasz

MTI
2002.02.22. 18:41
Hamarosan kapható lesz az Európai Unióban az első fogamzásgátló tapasz, miután az EU gyógyszerminősítő hivatala kedvező értékelést adott a Johnson and Johnson gyógyszeripari csoport Evra nevű termékére. Az EU bizottságának hivatalos jóváhagyása, amely a gyógyszerminősítő testület állásfoglalása után csak formalitásnak tekinthető, néhány hónapon belül várható - írta pénteken a Reuters. A tapaszt, amelyből a bőrön keresztül folyamatosan fogamzásgátló hatású hormonok áramlanak a véráramba, tavaly novemberben már engedélyezték az Egyesült Államokban.

A J and J európai részlegének tájékoztatása szerint a tapasz a maga nemében az első ilyen készítmény lesz az európai piacon. Egy-egy tapasz egy hétre elegendő hatóanyagot tartalmaz, utána cserélni kell. A Lehman Brothers befektetési ház előzetes elemzése szerint évente 200 millió dolláros forgalom várható az EU-ban a készítményből.