Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medveriadó Japánban: szimulálták a jószágot

MTI
2002.02.26. 06:01
Medveriadót tartottak egy japán állatkertben: egy jegesmedvének öltözött alkalmazottat kergetett a többi. A gyakorlat azon a feltevésen alapult, hogy földrengés miatt leomlott a jegesmedvék udvarának fala, és az állatok kiszabadultak. A maroknyi jegesmedvét csupán egyetlen férfi jelképezte, viszont jó nagy fejálarcot kapott. A tokiói Ueno Zoo alkalmazottai védősisakban és hálókkal felszerelve fogócskáztak vele, mígnem sikerült behálózniuk.

A medve - japán hangja: Hirose Toru - úgy értékelte, hogy a gyakorlat értelme és haszna "mérsékelt". "Fogalmunk sincs ugyanis arról, hogy miként viselkedik egy valódi medve" - mondta kivetkőzve a medve bőréből. Az állatkertet nem zárták be a medveriadó idejére. Egy óvónő - aki óvodásaival együtt volt tanúja a hajkurászásnak - úgy értékelte, hogy egy valódi jegesmedve már valószínűleg megette volna őket. Az egyik óvodáslányka, a hatéves Fudzsioka Mijo erre bátorítani kezdte óvónénijét: "Ha tényleg jönne egy medve, szólnék a bátyámnak, aki karatézni tanul, hogy kenjen le egyet neki" - idézte a rettenthetetlent a Reuters.