Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lengyelországba kerülhetett a Vizsolyi Biblia

RTL Klub
2002.02.26. 10:37
Az RTL Klub úgy tudja, hogy Lengyelországba vitték a február 10-én ellopott vizsolyi bibliát. Már az Interpol is bekapcsolódott a kultúrtörténeti értékű biblia keresésébe. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság munkatársai lengyel kollégáikkal közösen próbálnak a biblia nyomára bukkanni.

Az 1590-ben nyomtatott első magyar nyelvű vizsolyi bibliát még február 10-én hajnalban lopták el ismeretlen tettesek. A templomban több riasztó is fel volt szerelve, de azok nem voltak bekapcsolva, ezért csak az állandóan aktívra állított tárló riasztója szólalt meg. A helyszínelés során a rendőrök a templom közelében egy törött baltát találtak. Ennek nyelét egy babaágy lábából alakították ki. A biblia keresésébe a rendőrség mellett a határőrség, a vám- és pénzügyőrség és az Interpol is bekapcsolódott. A nyomozás szálai Lengyelországba vezettek. Az RTL Klub úgy értesült, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság nyomozói jelenleg is az északi országban tartózkodnak, ahol a lengyel nyomozóhatóságokkal közösen próbálnak nyomozni a biblia után.