Aliz
6 °C
14 °C

Megfékezték a Balaton-felvidéki nádastüzet

MTI
2002.02.26. 21:33
Sikerült megfékezni a tüzet kedd este, röviddel nyolc óra előtt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, ahol a Berekben, Sávoly környékén mintegy kétszáz hektáron leégett a nádas, most viszont a mocsár ég - tájékoztatta a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-t.
Heizler György közölte: a tűz lakott területet nem fenyegetett.

Tájékoztatása szerint a munkát nehezítette az erős, olykor viharos erejű szél, amely estére megfordult. - A tűz ekkor a mocsaras területek felé terjedt, ahol nem volt mód a beavatkozásra - mondta Heizler György.

Hozzátette: mintegy másfél kilométer hosszan és négy-öt kilométer szélességben továbbra is izzik a mocsár, ezért éjszakára figyelőszolgálatot rendeltek el, hogy megfékezzék a tüzet, ha esetleg Vörs irányába terjedne. A marcali, nagyatádi, keszthelyi hivatásos tűzoltók és a vörsi önkéntesek nagy erőkkel, több mint félszázan, hét órán át oltották az égő nádast. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?