Árvízvédelmi készültség a Tiszán és a Túron

MTI
2002.03.03. 18:54
Első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza Tiszabecs-Záhony és Tiszatelek-Tokaj közötti szakaszán, valamint a Túr mentén a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vasárnap, miután a határon túli vízgyűjtő területeken hullott jelentős mennyiségű eső hatására árhullám alakult ki a folyókon. Fazekas László, a szervezet igazgatója az MTI-nek elmondta: Ukrajna kárpátaljai területén helyenként 50 milliméternél is több eső esett.

A csapadéktevékenység vasárnap az esti órákban sem szűnt meg, a Kárpátok egyes részein nagy intenzitással esett az eső. Fazekas László szerint várható, hogy a folyókon másodfokúra kell majd emelni a készültségi szintet. Az igazgató beszámolt arról is, hogy az előrejelzések szerint keddig további eső nem várható, de azt követően újabb számottevő csapadékra lehet számítani, ami további vízszintemelkedést eredményezhet a Tiszán és mellékfolyóin.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!