Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vonatbaleset: vizsgálatot követelnek a szakszervezetek

MTI
2002.03.05. 10:57
Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) vizsgálja meg, hogy szükséges-e felmondani a Győr-Sopron-Ebenfurthi Vasúttal (GYSEV) kötött bizalmi megállapodását - követelte hétfőn Wilhelm Haberzettl, az osztrák vasutas szakszervezet elnöke a múlt kedden Wampersdorf mellett hat halálos áldozatot, valamint 16 - köztük 4 súlyos - sérültet követelő baleset nyomán.

Haberzettl - aki kedden a Der Standard című osztrák lap idézett - kijelentette: "Olaszországgal, Németországgal és Svájccal a megállapodások jól működnek, s úgy tűnik, csak Magyarországon vannak problémák. Alaposan szemügyre fogjuk venni a megállapodást és a magyarországi biztonsági gyakorlatot".

A Der Standard - amely nem jelölte meg, hol mondta ezt a szakszervezeti vezető -, hozzátette, hogy az ÖBB a szomszédos országok sok vasúti társaságával kötött bizalmi megállapodásokat, amelyek alapján a felek kölcsönösen megbíznak abban, hogy a partner az EU biztonsági normái szerint vizsgálja és tartja karban szerelvényeit.