Judit
3 °C
7 °C

Kézigránát, mint borravaló

2002.03.06. 15:45
Egy kézigránátot kapott borravaló gyanánt egy skót taxis. Jan Wawryluk elmondta a Daily Recordnak, hogy a gránátot egy amerikai házaspártól kapta, akiket a reptérre vitt. Az amerikai férfi megkérdezte az 53 éves taxist, hogy érdeklik-e háborús emléktárgyak. A taxis igennel felelt, az amerikai pedig egy gránátot pottyantott a tenyerébe. Rezignáltan hozzátette, hogy úgysem viheti magával az Amszterdamba tartó repülőre. Ugyanakkor megnyugtatta a taxist, hogy az első világháborús gránát teljesen ártalmatlan, és nem fog felrobbanni.

A taxis még körülbelül két órán át fuvarozta a gránátot kocsijában, ugyanis szerette volna befejezni a műszakot mielőtt az edunburghi tűzszerészekhez vitte a robbanószert. A sofőr ugyanis azon morfondírozott: mi van ha mégis, robban a gránát, ezért a gayfieldi rendőrkapitányságra vitte a robbanószert. A rendőrök megvizsgálták a gránátot és kiderült, hogy valóban eltávolítottak abból minden robbanóanyagot. Emellett értesítették a holland kollégákat, hátha az amerikai turista ott is alkalmazni fogja ezt a fajta borravalózást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?