Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Bozóttűz tombol a Koreai-félszigeten

MTI
2002.03.12. 08:38
Nagy kiterjedésű bozót- és erdőtűz tombol a Koreai-félszigeten, a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben és annak két oldalán. A bozóttűz tűz vasárnap este kezdett terjedni az övezet - gyakorlatilag egy 4 kilométer széles aknamező - északi oldalán, és halad dél felé. A dél-koreai katonaság erdőirtással és 17 tűzoltó helikopter folyamatos bevetésével igyekszik megállítani a tüzet. A dél-koreai határőregységeknek a tűz feltételezett haladása irányában fekvő támaszpontjait és raktárait kiürítették, a hadianyagot biztonságos helyre szállították - írta a Yonhap hírügynökség.

A demilitarizált övezetet a három éven át vívott koreai háborúnak véget vető fegyverszünet után jelölték ki, 1953-ban. A fegyverszünetet azóta sem követte békeszerződés, s a hivatalosan még mindig hadiállapotban álló két koreai állam jelentős haderőt és haditechnikát állomásoztat a félszigetet kettéosztó övezet mentén.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!