Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A dudariak félnek, beomlik a falujuk

MTI
2002.03.13. 16:22
Félnek az emberek Dudaron; a kétezer lakosú bakonyi községben attól tartanak, hogy a teljesen alábányászott település házai összedőlnek vagy elsüllyednek egy "hatalmas gödörben"; a probléma megoldása egyelőre kilátástalannak tűnik. Sokan szeretnének elköltözni, s akiknek engedi az anyagi helyzetük folyamatosan hagyják is el a települést. Mások pereket indítottak a bezárt bánya jogutódjával szemben, többen viszont naponta demonstrálnak a polgármesteri hivatal előtt.

Simon Mihály dudari polgármester szerdai sajtótájékoztatójának ideje alatt is mintegy negyvenen gyűltek össze a helyszínen. A polgármester a sajtótájékoztatón egy szakvéleményből idézett, melynek készítője geológus mérnök és műszaki egyetemi docens. A szakvéleményben azt írja: "A község lényegében kisszámú védőpilléren nyugszik. Ez az állapot még rövid távon sem megnyugtató, közép-, illetve hosszú távon pedig egyenesen kétségbeejtő."