Judit
3 °C
7 °C

Rekord: negyedmillióan aggódtak Frank cicáért a neten

Inforádió
2002.03.14. 12:12
Már eddig negyedmillió ember kísérte figyelemmel az interneten egy macska gyógyulását, ami feltehetően világrekord az "egyetlen macskáért aggódó legtöbb ember" kategóriában. A szóban forgó kandúr neve Frank, nemzetisége brit. A kórisme: januárban elgázolta egy autó lakóhelye közelében és medencetörést szenvedett. Frank esete nem egyedi, de a maga nemében valamelyest világszenzáció: "ő" ugyanis az első macska, amely felépült ilyen a sérülésből.

Az érdeklődő aggódók két webkamera segítségével figyelhették, hogyan szundikál a kandúr, a folyamatosan javuló állapotú Frank ugyanis a lábadozás napjait főként alvással töltötte. A macskalátogatók betekintést nyerhettek a beteg csontozatáról készített röntgenfelvételekbe is, és egy külön oldalon mindent megtudhattak a szerencsétlenül járt négylábú előéletéről. A honlapot működtető internetszolgáltató felmérése szerint naponta 12 ezer internetező kereste fel Franket, hogy virtuális képeslapon mielőbbi gyógyulást kívánjon neki. Az érdeklődők egy része saját dédelgetett házikedvencükről készült fényképekkel próbálta vidámítani a beteget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?