Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lebukott egy kanadai magyar munkaközvetítő

2002.03.14. 12:18
Alaposan átvágták azokat a munkavállalókat, akik Kanadában akartak legálisan dolgozni. Az egyik károsult néhány héttel ezelőtt olvasott egy hirdetést, mely szerint Kanadában legális munkavállalási lehetőséget biztosítanak szállással. A hirdetéshez egy külföldi mobilszám volt megadva. Ezen a számon egy magyar állampolgár jelentkezett, aki közölte, hogy szállást "apartman fürdővel, főzőfülkével" és munkalehetőséget biztosít. A várható havi jövedelem 350 ezer Ft. A csaló azt is elmondta, hogy a jelentkezőknek kell megvásárolniuk a kiutazáshoz szükséges repülőjegyet, ezért eltekint a munkaközvetítői díjtól, és az előre egyeztetett időpontban várja a repülőtéren a kiutazókat.

A Torontóba utazó férfit és barátnőjét egy olyan bérelt családi házban helyezték el, ahol velük együtt 17-en laktak. Ők ketten a pincében kaptak helyet, amiért 250 dollárt kellett fizetniük. Munkalehetőségről természetesen szó sem volt, aki dolgozni akart az megkapta egy munkaközvetítő címét, ahol csak fekete munkát kínáltak. A körülmények miatt a pórul járt férfi és barátnője haza akartak jönni, és a "szállásért" előre kifizetett összeget vissza szerették volna kapni, a közvetítő azonban csak a felét volt hajlandó visszaadni. A nagy nehezen visszakapott összeg között volt egy 20 dolláros is, amelyről itthon kiderült, hogy hamis. A vagyonából kiforgatott férfi ezután fordult a rendőrséghez.