Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csoportos rablás Baján

MTI
2002.03.17. 16:26
Csoportosan elkövetett rablás gyanúja címén őrizetbe vettek a rendőrök vasárnap egy érdi, egy encsi és két nyírbogdányi lakhelyű férfit - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Rákosi Mihály alezredes elmondta: a négytagú bandából ketten vasárnap délelőtt felkerestek Baján egy nyugdíjas házaspárt, késélezésre ajánlkozva. Az átadott tíz-tizenöt kés élezéséért cserébe az eredetileg kialkudott darabonként 25 forintos ár helyett összesen 20 ezer forintot követeltek, mondván, hogy ők centiméterenként 25 forintra gondoltak.

A vita hevében megjelent a banda újabb két tagja, s egyikőjük 350 ezer forintot vett ki a szekrényből. Mind a vételár körüli vita, mind a pénz elvétele dulakodásba torkollt. Az idős nyugdíjas férfit, a ház lakóját alaposan helybenhagyták a támadók, majd a pénzzel távoztak. A bűncselekményt a szomszéd jelentette a rendőrségen. A rendőrök a Duna-híd előtt elfogták a négy férfit, s a náluk talált elrabolt pénzt lefoglalták.