Judit
2 °C
7 °C

Pénzbüntetésre ítéltek két szegedi graffitist

MTI
2002.03.18. 15:22
Falfirkálás miatt összesen 55 ezer forint pénzbüntetésre ítélt két fiatalt a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanács hétfőn, Szegeden. Az ügyben azért a katonai tanács járt el, mert a két fiatal egyike honvéd. Kasza Ferenc, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese elmondta: a katonai tanács - a Szegedi Városi Ügyészség indítványára - tárgyalás mellőzésével az egyik fiatalembert 25 ezer forint, a másikat pedig 30 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta rongálás vétsége miatt.

A két fiatal február 14-én firkálta össze a szegedi SZEOL-pálya betonkerítését, ezzel 42 ezer forint kárt okozva. Mindketten követtek el már hasonló cselekményt, egyikük a szegedi Bertalan-híd lábát festette össze egy társával, ezért akkor öt hónapi, egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. A végzés nem jogerős, az érintettek nyolc napon belül kérhetik a tárgyalás lefolytatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?