Ödön
2 °C
11 °C

Szeméthegyek Velencében

MTI
2002.03.19. 12:00
Annyi a szemét a 76 ezer lakosú Velencében, mint egy 124 000 lakosú városban. Tavaly például 58 300 tonnát tett ki, ami számokban kifejezve azt jelenti, hogy minden velencei lakosra csaknem 770 kiló hulladék jut - háromszáz kilóval több, mint egy átlagos olaszra. Valójában ennek a szemétnek jó része a turistáktól származik, akik - a La Nuova Venezia című lap értesülései szerint - tavaly nem kevesebb, mint 22 700 tonna szemetet, az egész mennyiségnek kétötödét hagyták hátra "emlékül".

1997 és 2001 között 17 százalékkal nőtt a szemét mennyisége Velencében, szemben az olaszországi 13 százalékos növekedéssel. Különösen nehéz helyzetet teremt a város számára a velencei karnevál: idén február 2. és 8. között például tíz százalékkal nőtt a szemét mennyisége a lagúnák városában, sőt a mulatságok csúcspontján, február 9. és 12. között 30 százalékos volt ez a növekedés. Velencének a folyó pénzügyi évben 11,1 millió eurót kell szemételtakarításra fordítania - jegyzi meg az APA.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?