Erik, Alexandra
EUR 383,73 Ft
USD 366,72 Ft
9 °C
23 °C

Édesanyjuk 'találta meg' az újszülött ikreket

MTI
2002.03.22. 11:39
Egészségesek és jól vannak az újszülött iker-lányok, akiket pénteken a hajnali órákban szállítottak a mentők a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központba, miután rájuk találtak a XXII. kerületi Bartók Béla út egyik telefonfülkéjében egy bejelentést követően. A helyszínre érkező rohamkocsi a másfél-két kilogramm körüli súlyú újszülötteket a Schöpf-Merei kórházba szállította.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint maga az anya telefonált a rendőrségnek, mondván csecsemőket talált. Tette ezt közvetlenül azután, hogy a telefonfülkében hagyta ikreit. A helyszínre érkező járőröknek a bejelentő 35 éves budapesti nő a megtalálás körülményeiről ellentmondásosan nyilatkozott, ezért a rendőrkapitányságra vitték. Meghallgatása során elismerte, hogy ő az ikrek anyja. Elmondta, hogy a gyerekeket egy nappal korábban szülte meg otthon, orvosi felügyelet nélkül és meg akart szabadulni tőlük. Az MTI értesülései szerint a nő a helyszín közelében lakik és még hat gyermeke van. Az anya ellen kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - a rendőrség eljárást indított.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!