Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Édesanyjuk 'találta meg' az újszülött ikreket

MTI
2002.03.22. 11:39
Egészségesek és jól vannak az újszülött iker-lányok, akiket pénteken a hajnali órákban szállítottak a mentők a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központba, miután rájuk találtak a XXII. kerületi Bartók Béla út egyik telefonfülkéjében egy bejelentést követően. A helyszínre érkező rohamkocsi a másfél-két kilogramm körüli súlyú újszülötteket a Schöpf-Merei kórházba szállította.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint maga az anya telefonált a rendőrségnek, mondván csecsemőket talált. Tette ezt közvetlenül azután, hogy a telefonfülkében hagyta ikreit. A helyszínre érkező járőröknek a bejelentő 35 éves budapesti nő a megtalálás körülményeiről ellentmondásosan nyilatkozott, ezért a rendőrkapitányságra vitték. Meghallgatása során elismerte, hogy ő az ikrek anyja. Elmondta, hogy a gyerekeket egy nappal korábban szülte meg otthon, orvosi felügyelet nélkül és meg akart szabadulni tőlük. Az MTI értesülései szerint a nő a helyszín közelében lakik és még hat gyermeke van. Az anya ellen kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - a rendőrség eljárást indított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?