Erzsébet
1 °C
4 °C

Autóstól akarták vízbe fullasztani, miután kirabolták

2002.03.22. 17:22
Negyvenmillió forintot rabolt el ismeretlen tettes egy soproni pénzváltótól csütörtök este a Sopron Plaza parkolójában. A rendőrség emberölés kísérlete miatt keresi a támadót. A tettes miután megtámadta, leütötte és megkötözte a 27 éves soproni pénzváltót, megpróbálta elsüllyeszteni autójával együtt a Fertő menti csatornában.

A pénzváltó a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, a vele történt eseményekre csak zavarosan emlékszik. Elmondása szerint, a soproni Plazából pénzváltás céljából 40 millió forint készpénzzel indult el a parkolóban leállított kocsijához. Ekkor ütötték le, és már csak a merülő Fiat Puntóban tért magához. Miután járművéből sikerült kimásznia, egy fertőrákosi lakóházhoz vonszolta magát, ahol segítséget kért.

A helyszínre érkező rendőrök a gépkocsit, a Fertőrákost a Fertő-tóval összekötő útszakaszon, az út menti csatornába merülve találták meg. Az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint a férfi 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?