Erzsébet
1 °C
4 °C

Árad a Duna

Inforádió
2002.03.23. 12:10
A Duna a jövő hét elején tetőzhet Budapestnél, de várhatóan már vasárnap mindkét oldalon lezárják az alsó-rakpartot. Az áradás miatt készültséget rendeltek el a Fővárosi Csatornázási Műveknél. A folyó vízgyűjtőterületén az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami áradást okozott Németországban és Ausztriában is.

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton reggel a Duna szigetközi szakaszán, Dunaremete és Vének között. Nagybajcsnál 662 centimétert mértek, itt várhatóan vasárnap 750 centivel tetőzik a folyó. Ez megközelíti az 1991-es árvízkor mért legmagasabb értéket. Déltől életbe lép az elsőfokú belvízvédelmi készültség a Szigetköz alsó szakaszán, és a Hanságban a Rábca vidékén.

Másodfokú védelmi készültséget rendeltek el a Duna pozsonyi szakaszán is. Dévénynél a folyó vízszintje 750 centiméter. Az előrejelzések szerint a következő árhullám vízállása várhatóan eléri a 840 centimétert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?