Erik, Alexandra
EUR 386,12 Ft
USD 366,13 Ft
11 °C
23 °C

Tetőzik a Duna

MTI
2002.03.26. 06:23
Az előrejelzések szerint a Duna kedden vagy szerdán mintegy 780 centiméterrel tetőzik Budapesten, ez nagyságában megegyezik az 1991 nyarán mért eddigi legmagasabb vízszinttel. A forgalmi dugók elkerülése érdekében a főpolgármester arra kéri Budapest lakosait, hogy ezekben napokban autójuk helyett használják a tömegközlekedési eszközöket, a főváros ugyanis a vízzel elöntött alsó rakpartok nélkül nem tudja biztosítani a közlekedést, főként az ünnepek előtt.

A rakpartok az árvíz levonulásáig, illetve a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. takarításáig, várhatóan szombatig maradnak zárva. Budapesten a magas vízállás miatt nincs veszélyben senkinek a vagyona vagy az élete. A Szentendre-szigeti (Horány, Szigetmonostor, Kisoroszi, Tahi) a Duna bal parti és a Csepel-szigeti (Halásztelek, Tököl, Ráckeve) telepek egy részét elöntötte a víz, több utat is lezártak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!