Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Huszonhárom halott a kongói kompszerencsétlenségben

MTI
2002.03.27. 13:44
Huszonhárman életüket vesztették abban a kompszerencsétlenségben, amely a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Kivu-tavon történt. Egy komp kedden elsüllyedt a tó közepén lévő sziget kikötőjénél. Szerdán még mindig ismeretlen volt húsz személy sorsa - közölték a térségben kormányzó lázadók.

A hajó épp kikötni készült rakomány felvétele céljából, amikor az utasok mind a komp egyik részében tömörültek, hogy gyümölcsöt vásároljanak kereskedőktől. Ekkor a hajó oldalra dőlt, és elsüllyedt. Katonai motorcsónakkal három holttestet és 72 túlélőt emeltek ki a vízből. Az utóbbiak közül tizenketten megsérültek. A mentést végző alakulatok folytatják munkájukat, de nem látnak esélyt arra, hogy életben találják az eltűnteket. Egy tavaly májusi hajószerencsétlenség következtében 50 ember fulladt a Kivu-tóba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?