Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új börtön Miskolcon

Népszabadság
2002.03.28. 06:24
Dávid Ibolya igazságügy-miniszter átadta Magyarország harmadik ifjúsági börtönét Miskolcon. A cél, hogy az intézetben folyó szakképzés legyen rugalmas, igazodjék a munkaerő-piac igényeihez - ez a cél. A fiatalokkal szemben alkalmazott büntetés vagy intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön és a társadalom hasznos tagjává váljon - idézett a büntető törvénykönyvből szerdán Dávid Ibolya Miskolcon.

Az MTI hírt adott róla, hogy az igazságügy-miniszter a borsodi megyeszékhelyen abból az alkalomból beszélt, hogy átadta a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetét. A panelből készült épület eredetileg is börtönnek épült, korábban itt volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II-es számú objektuma. Az átalakításra - amely tavaly szeptemberben kezdődött - a központi költségvetés 900 millió forintot biztosított.