Jolán
2 °C
4 °C

Egy amerikai katonát elítélétek egy japán lány megerőszakolásáért

MTI
2002.03.28. 07:23
Egy japán körzeti bíróság csütörtökön 32 havi börtönre ítélt egy amerikai őrmestert, amiért tavaly nyáron megerőszakolt egy japán lányt Okinava szigetén. A nahai bíróság bűnösnek találta a 25 éves Timothy Woodlandot a nemi erőszakban, amit az amerikai légierő kadenai bázisának közelében lévő üzletközpont parkolójában követett el egy 24 éves japán lány sérelmére. Woodland elismerte a szexuális érintkezés tényét, de azt állította, hogy az ifjú hölgy beleegyezésével történt. Az ügyész 36 havi börtönt kért.

Az eset, amely amerikai katonákkal kapcsolatos rosszízű incidensek sorát követte, felszította a dél-japán szigeten lévő amerikai erőkkel szembeni ellenséges érzület parazsát - emlékeztetett a Reuters. Az ügy ráadásul politikai vitát kavart az amerikai katonák japáni tartózkodását szabályozó megállapodásról, miután az amerikaiak egy teljes héten át halogatták Woodland átadását a japán rendőrségnek. Okinava kelletlen házigazdája a Japánban lévő amerikai erők zömének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?