Erik, Alexandra
EUR 386,17 Ft
USD 365,80 Ft
11 °C
23 °C

Automatából is kaphatnak tűt a drogfüggők

Népszabadság
2002.03.29. 08:11
A kemény drogokat fogyasztó betegek áprilistól automatákból is beszerezhetnek injekciós tűket a drogkezelő intézmények, ambulanciák bejáratánál. A terápiában részt vevő kábítószerfüggők számára pedig a napokban válik ingyenessé a heroint helyettesítő gyógyszer. Az elmúlt években száznál többen vettek részt a metadonprogramban, és csaknem minden második beteg kórházi és rehabilitációs kezelésre is vállalkozott.

A rendőrség adatai szerint tavaly 39-en vesztették életüket kábítószer-túladagolás következtében, közülük 34-en a fővárosban. Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése alapján kitűnik, hogy a kábítószerrel kapcsolatos halálesetek száma 1997 óta folyamatosan emelkedik. A halálozások jelentős részéért a heroin a felelős.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!