Olivér
4 °C
8 °C

Először evett pálcikával a japán trónörökös

MTI
2002.03.30. 13:05
Udvari szertartás során első ízben etették pálcikákkal a kis Aiko hercegnőt, a japán trónörökös pár első gyermekét, aki december 1-jén született. Mint utólag közölték, az első udvarhölgy a kislány szüleinek jelenlétében a héten pálcikák segítségével etette meg a kicsit vörös babpástétommal. A hagyományos ohasizome-ceremónia alatt a szülők, Narahito trónörökös és felesége, Maszako, egész életére jó egészséget kívántak Aikónak - jelentette a dpa.

A szertartás során - a vörös babpástétom mellett - feltálaltak az udvarhölgyek sózott halat és két kék követ is, amelyek a kis hercegnő intelligenciáját és egészséges fogait voltak hivatva jelképezni. Narahito trónörökös a közelből kísérte figyelemmel az ősrégi ceremóniát, immár az utolsót első gyermekének világra jöttével kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?