Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éhségsztrájkol a távfűtésről lekapcsolódott férfi Baján

2002.04.04. 09:17
Elmarasztaló bírósági ítélet miatt folytat éhségsztrájkot csütörtök reggeltől kezdve Baján egy nyugdíjas férfi. A 60 éves bácsit azért perelte be még hat évvel ezelőtt a távfűtés szolgáltató, mert szerintük jogtalanul kötötte le lakása fűtését a szolgáltató rendszeréről. A férfi, aki egy tízemeletes házban lakik, le tudta kötni a fűtőtesteket - mivel a ház rendszerének végén van a lakása - és saját fűtőberendezéseket szerelt fel. A szolgáltató állítását, miszerint ki kell fizetnie 130 ezer forintot a kamatokkal együtt, a bíróság most hatéves jogi huzavona után megerősítette jogerős ítéletében.

A sztrájkoló férfi állítása szerint addig nem mozdul a Baja főterén található Szentháromság szobor mellől, amig a bíróság vissza nem vonja ítéletét. Ez idő alatt enni sem hajlandó. Az egyszemélyes demonstrációra magával vitte kutyáját, valamint egy ""leningrádi típusú fűtési rendszer"" feliratú radiátort is.