Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húszmilliós csempész-cigaretta fogás

MTI
2002.04.09. 13:56
Csaknem 20 millió forint értékű cigarettát foglalt le a vám- és pénzügyőrség központi bűnüldözési parancsnoksága egy Pest megyei raktárban, ahol éppen a csempészárut pakolták tehergépkocsiba - közölte a VPOP kedden az MTI-vel. A gyanúsítottak a vámzár eltávolítása után a legális áruk közé próbálták meg elrejteni a több mint 4 ezer kartonnyi magyar zár- és adójegy nélküli Regal és King Size márkájú csempészett cigarettát.

A tehergépkocsi rakománya csatlakozóaljzat volt, a tatabányai vámhivatal az áru azonosságának biztosítása érdekében a szállítóeszközt vámzárral zárta le. A vámkezelést követően a jármű egy Pest megyei raktárba hajtott, ott akarták a csempészárut az autóban elrejteni. A pénzügyőrök a cigarettát lefoglalták, az elkövetők ellen vámorgazdaság bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek.