Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bíróság előtt honvédségi eszközök értékesítése

MTI
2002.04.10. 06:18
Nemzetközi termékek és technológiák forgalmára vonatkozó kötelezettség megszegésével és különösen nagy vagyoni hátrány kezelésével vádolja az ügyészség egy kft. három vezetőjét, valamint egy katonát, akiknek büntetőügyét április 24-25-26-án tárgyalja a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. A vád szerint P. István társaival 1998-ban 29 harckocsi-motort vásárolt a Magyar Honvédségtől a valódi értékükhöz képest selejt áron, amelyhez segítséget nyújtott a negyedrendű vádlott alezredes. Ezzel a honvédségnek mintegy 21 millió forintos kárt okoztak.

Ezeket a motorokat később aggregátorként értékesítették egy szlovákiai cégnek, de nem szerezték be a haditechnikai eszközök forgalmazásához szükséges engedélyeket. Emellett ugyancsak 1998-ban több mint 18 millió forint értékben vásároltak még a honvédségtől haditechnikai terméknek minősülő eszközöket, amelyeket teherautó alkatrészeknek feltüntetve szállítottak Bulgáriába és Ukrajnába.