Ivó, Milán
EUR 383,56 Ft
USD 366,69 Ft
6 °C
26 °C

A bíróság előtt honvédségi eszközök értékesítése

MTI
2002.04.10. 06:18
Nemzetközi termékek és technológiák forgalmára vonatkozó kötelezettség megszegésével és különösen nagy vagyoni hátrány kezelésével vádolja az ügyészség egy kft. három vezetőjét, valamint egy katonát, akiknek büntetőügyét április 24-25-26-án tárgyalja a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. A vád szerint P. István társaival 1998-ban 29 harckocsi-motort vásárolt a Magyar Honvédségtől a valódi értékükhöz képest selejt áron, amelyhez segítséget nyújtott a negyedrendű vádlott alezredes. Ezzel a honvédségnek mintegy 21 millió forintos kárt okoztak.

Ezeket a motorokat később aggregátorként értékesítették egy szlovákiai cégnek, de nem szerezték be a haditechnikai eszközök forgalmazásához szükséges engedélyeket. Emellett ugyancsak 1998-ban több mint 18 millió forint értékben vásároltak még a honvédségtől haditechnikai terméknek minősülő eszközöket, amelyeket teherautó alkatrészeknek feltüntetve szállítottak Bulgáriába és Ukrajnába.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!