Szilvia
5 °C
16 °C

Felrobbantották egy utas cipőjét a San Franciscó-i repülőtéren

MTI
2002.04.11. 11:51
Riadalmat okozott csütörtökre virradóra San Francisco repülőterén egy kínai utas, aki elemes cipőt viselt. A repülőtéri illetékesek szerint az utas, aki Kínából érkezett és egy belföldi járatra akart átszállni, elektromossággal - és huzalokkal - teli cipőjével fennakadt a biztonsági átvilágításon.

A hatóságok nyilván még jól emlékeztek a decemberben elfogott Richard Reid "cipőbombás merénylőre", aki cipője sarkában elrejtett robbanóanyaggal akart gyilkos akciót végrehajtani az American Airlines Párizs-Miami járatán. De arra is emlékeztek, hogy januárban ki kellett üríteni a San Franciscó-i repülőtér nagy részét, mert újra feltűnt egy cipőbombásnak látszó utas, aki azonban eltűnt a tömegben, mielőtt letartóztatták volna.

A mostani gyanús utast további ellenőrzés céljából őrizetbe vették, és a repülőtér egyik terminálját kiürítették. Kiderült, hogy az elemek békés célúak, csupán a lábbeli fűtésére szolgáltak a hosszú úton. Ennek ellenére tűzszerészeket hívtak, akik elvitték a cipőt egy biztos helyre, ahol fel is robbantották. A kínai férfi végül továbbutazott, de a repülőtéri szóvivő szerint nemigen értette a hatóságok akadékoskodását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?