Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Afgán, iraki, iráni menekülteket fogtak

MTI
2002.04.17. 18:08
Afgán, iraki és iráni menekülteket fogtak el szerdára virradóra a határőrök és a rendőrök a Bács-Kiskun megyei Kunbaja térségében - tájékoztatott Kovács István, a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság sajtóreferense. Az akcióban 19 afgán, 8 iraki és egy iráni állampolgárt tartóztattak fel, a külföldiek mindannyian menekültstátusért folyamodtak.

A sajtóreferens elmondta: a kiskunhalasi igazgatóság a növekvő migráció miatt erősíti a személyi és technikai feltételeket a felügyelete alá tartozó határszakaszon - határőrség kimutatása szerint Hercegszántó, Bácsbokod, Bácsalmás és Tompa határőrizeti kirendeltségeihez tartozó határszakaszokon áprilisig - a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva - mintegy négyszeresére emelkedett az országba irányuló tiltott határátlépések száma.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!