Erzsébet
1 °C
4 °C

Ismeretlen kórokozó fertőzött Sárpilisen

MTI
2002.04.18. 20:33
Nem találták meg annak a fertőzésnek a kórokozóját, melytől április 7. és 10. között 41-en betegedtek meg Sárpilisen, az idősek otthonában - tájékoztatta Brázay László Tolna megyei tiszti főorvos az MTI-t csütörtökön. Az ÁNTSZ pécsi laboratóriumában sem a széklet-, sem az ételmintákból nem tudták kimutatni a kórokozót, a bakteriális fertőzés lehetőségét pedig már korábban kizárták. A tiszti főorvos feloldotta az otthonban a felvételi zárlatot és a látogatási tilalmat, mert a múlt hét közepe óta nem észleltek újabb megbetegedést.

Felidézte, hogy az ismeretlen járvány okozta első tíz megbetegedést április 7-én jelentették, melyet a következő három napban további 31 követett. A betegség hányingerrel, hányással, hasi görcsökkel és hasmenéssel járt, de gyorsan lezajlott, így senkit sem kellett kórházba szállítani - mondta el a tiszti főorvos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?