Erzsébet
1 °C
4 °C

Drogfutárt fogtak Pérnél

MTI
2002.04.19. 13:55
Drogfutárt fogtak közúti ellenőrzés során a rendőrök csütörtök este Pérnél, a férfi Budapestről Győrbe vitte volna a kocsijába elrejtett 340 amfetamin tablettát, 3 gramm cannabist és 103 gramm egyéb port. A kábítószer a sebességváltó előtti üregbe volt elrejtve. A 25 éves győri férfi beismerő vallomást tett: tudomása volt arról, hogy kábítószer szállításával bízták meg. Megbízója nevét azonban saját érdekében nem árulta el a nyomozóknak. Az anyagot Budapesten, a Westend City Centernél kapta meg, 340 ezer forintot adott át érte. Győr lett volna a célállomás, ahol minden bizonnyal szórakozóhelyeken értékesítették volna tovább a kábítószert. A fuvarért 20 ezer forint ütötte volna a fiatalember markát. A rendőrség a kocsi átvizsgálásakor talált nála egy gázpisztolyt is.

A fiatalember évek óta munkanélküli, alkalmi munkákból él. Korábban már volt ütközése a törvénnyel: kábítószerrel való visszaélés miatt tavaly egy év szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve. Vele volt 19 éves főiskolás barátnője, aki állítása szerint semmit nem tudott az ügyről. A fiatalembert őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az általa fuvarozott drog értéke 1 millió forint körüli. Az ügyben a vizsgálat tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?