Árpád
-2 °C
4 °C

Halálra marcangolta pitbull a kisfiút

MTI
2002.04.22. 17:41
Halálra marcangolt egy hétéves kisfiút Romániában egy pitbull harci kutya. A tragikus eset vasárnap történt a magyar határ közelében fekvő Érmihályfalva település mellett. A három kisgyermek a falu határában a vízparton játszott, amikor egy férfi arra sétáltatta - póráz nélkül - pitbull kutyáját. A kutya előbb barátságosan játszani kezdett a gyerekekkel, majd hirtelen az egyik fiúra támadt.

Az állat gazdája ekkor még le tudta szedni áldozatáról a kutyát. A rémült gyermekek, köztük a sebesült kisfiú, megpróbáltak elszaladni. A pitbull kitépte magát gazdája kezéből és ismét a megsebzett gyermekre támadt. Az újabb támadás során a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben meghalt. A rendőrség vétkes gondatlanságból okozott emberölés vádjával őrizetbe vette a kutya gazdáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?