Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhat kiló heroin a mosodában

MTI
2002.04.22. 21:21
A dán rendőrség - történetének egyik legnagyobb kábítószerfogását végrehajtva - 16,3 kilogramm heroint foglalt le Koppenhágában és gyanúsítottként őrizetbe vett egy, a délszláv térségből származó férfit.

A heroint még a múlt pénteken szerelők találták meg, miközben egy automata mosógépekkel felszerelt önkiszolgáló mosoda berendezéseit javították. A gyanús, barna port tartalmazó csomagok láttán értesítették a rendőrséget, amely a mosodának a volt Jugoszláviából származó egyik takarítójára gyanakodott, ezért házkutatást rendelt el két másik olyan mosodában is, ahol a férfi dolgozott.

A rendőrség összesen 16,3 kilogramm heroint foglalt le, amelynek piaci értéke mintegy 21 millió dán korona (2,8 millió euró). A gyanúsítottat a vizsgálat befejeztéig, 27 napra előzetes letartóztatásba helyezték.