Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három év börtön Murányinak

2002.04.25. 13:38
Három év börtönbüntetésre, két év közügyektől való eltiltásra, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság csalás és hűtlen kezelés miatt Murányi Józsefet. Az ügyet nyolc éve tárgyalják. Mint ismeretes, Murányi az általa vezetett cég élén úgy akart részt venni a '90-es évek elején megkezdődött magyarországi privatizációban, hogy nem volt elegendő pénzze. Ezért hiteleket vett fel 30-40 százalékos kamatra, ezeket azonban egy idő után már nem tudta visszafizetni.

A hitelek elől újabbak felvételével akart elmenekülni. Ebben talált partnert a kecskeméti Agrobank-fiók vezetőjének személyében. A bank anélkül adott Murányinak 1991 szeptemberétől 1992 januárjáig több mint 200 millió forintot, hogy a hitel fedezetéről meggyőződött volna. Ezért a bankfiók akkori vezetőjét is vétkesnek találták, őt különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A szövevényes ügyben rajtuk kívül szerepelt még további öt vádlott, közülük egyet 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, négyet pedig felmentettek.