Árpád
-2 °C
3 °C

Orosz maffiózót fogtak el a kommandósok

Népszabadság
2002.04.26. 07:20
A lap értesülése szerint szerda este a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal őrizetbe vette E. József vállalkozót, akit rendőrségi körökben a budapesti éjszakai élet befolyásos alakjaként tartottak számon, és bizonyos szempontból őt tekintették az egyik legerősebb - bár az elmúlt években meggyengülni látszó - orosz ajkú bűnszervezet magyar "alvezérének". E.-t az ORFK terrorelhárító szolgálatának egyik kommandósegysége fogta el III. kerületi lakásában. Őrizetbe vételekor állítólag megtiltották neki és feleségének, hogy bárkit is felhívjanak telefonon. Azt, hogy a hatóságok pontosan mivel is gyanúsítják, lapzártánkkor, azaz közel huszonnégy órával elfogása után, ügyvédei nem tudták. Az ügyészség állítólag pénteken közöl részleteket az ügyről.

A napilap értesülései szerint E. elfogása egy szövevényes maffia-bűncselekmény egyik állomása, és a vállalkozót zsarolással és más erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, amelyeket feltehetőleg felbujtóként követett el. A fővárosi éjszakában hallani azonban olyan feltételezéseket is, amelyek szerint E.-t emberrablás előkészítéséért vették őrizetbe. Ügyében azért az ügyészségi nyomozóhivatal jár el, mert a gyanúsítottak között állítólag rendőrök is vannak, akik azt vallották, hogy tőle kaptak megbízást különböző jogsértésekre. Hivatalos ügyészségi források nem kívánták kommentálni lapunk értesüléseit, de nem is cáfolták azokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?