Judit
3 °C
7 °C

Perrekorder: százötvenszer állt már bíróság előtt a 12 éves kisfiú

MTI
2002.04.28. 11:59
Több mint százötvenszer állt már bíróság előtt az a tizenegy éves walesi kisfiú, akit legutóbb kedden szólítottak a vádlottak padjára, mert nem tartotta be azokat a szabályokat, amelyeket a testület feltételes szabadlábra helyezésével kapcsolatosan hozott.

A fiút most huszonnégy rendbeli szabálysértéssel, egyebek között autólopással és a rá kiszabott kijárási tilalom többszöri megszegésével vádolják. A kiskorú bűnelkövető, akinek ügyét a cardiffi bíróság május 7-én tárgyalja, jelenleg pszichiátriai megfigyelés alatt áll.

Az ügyben eljáró bíró úgy döntött, hogy a fiút el kell különíteni és egyelőre olyan otthonban kell őrizni, amelynek felügyeletét nem a szülők, hanem a helyi hatóságok biztosítják. Mint az AFP emlékeztet, Nagy-Britanniában 12. évének betöltése előtt senki sem zárható büntetés-végrehajtási intézetbe. A perrekorder ezt a kort csak egy hónap múlva éri el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?