Árpád
-2 °C
4 °C

1,2 millió darab ecstasy-t foglalt le a holland rendőrség

MTI
2002.05.01. 16:54
A belga rendőrség szerdán letartóztatott három lengyel férfit, akiket azzal vádolnak, hogy hajójukon 1,2 millió darab, több tízmillió dollár értékű ecstasy-tablettát szállítottak. A holland rendőrség bejelentése szerint a tiltott kábítószer-szállítmányra két héttel ezelőtt leltek rá a déli Zierikzee település kikötőjében horgonyzó egyik hajón. A tabletták a hajó falába voltak elrejtve. A vízi járművel összefüggésbe hozható személyeket néhány nappal később Antwerpenben kerítette kézre a belga rendőrség. A 30-as éveiben járó három lengyel férfi belga fogdában várta a Hollandiának való kiadatását; rövidesen illegális drogkereskedelem vádjával indul majd ellenük bírósági eljárás.

Az Egyesült Államokban elkobzott ecstasy tabletták mintegy 80 százaléka Hollandiából származik, a két ország között szoros bűnüldözési szövetség alakult ki a drogcsempészet visszaszorítására. Összehasonlításként egy tabletta ára 6 és 20 dollár között mozog az USA-ban, míg hollandiai ára átlagosan csupán 4,50 euró (kb.4 dollár) - írta az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?